Inför ditt besök

Här hittar du vad som kan vara bra att tänka på när du ska komma till oss.

Fyra personer med munskydd

Munskydd vid besök

Vård och omsorg påverkas inte av de ändrade restriktionerna kring covid-19 som gäller från 29 september 2021. Alla patienter och medföljande ska fortfarande bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. Barn under 16 år undantas.

Information med anledning av covid-19

Du som har diabetes anses tillhöra en riskgrupp för covid-19. Vi har en sida med  informationen med anknytning till det nya coronaviruset och covid-19 för dig som är patient på Centrum för diabetes.

Endast patienter - inga andra besökare

Folkhälsomyndigheten har angett att det fortfarande finns risk för spridning av det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Därför får bara du som har en tid bokad för vård och behandling komma till oss just nu. Endast om vården inte kan klaras mellan patient och vårdpersonal får en närstående vara med. 

Tack för din förståelse. 

Registrera dina värden

Inför ett besök på mottagningen, via telefon eller video, är det bra om du laddar ner dina blodsockervärden i god tid innan besöket. Då kan din vårdgivare ha allting klart innan ni träffas eller hörs. 

Det finns tre olika system som du som är patient hos oss kan använda för att registrera dina blodsockervärden: Diasend, Care-Link och Libre View. Vilket du kan använda beror på vilken glukosmätare du har.

Vi ser gärna att du använder de här e-tjänsterna för att registrera dina blodsockervärden. 

Diasend

Du kan ladda ner dina blodsockervärden i Diasend. Det kan du göra hemma eller på mottagningen när du kommer till oss. 

När du registrerar dina blodsockervärden i Diasent behöver du ange vårt klinik-ID: 25-10764

Instruktion för hur du gör finns på Diasends webbplats: Hur du installerar och börjar använda programvaran diasend - support.diasend.com

Medtronic Care-Link

Du som har Medtronic behöver använda Care-Link för att ladda ner dina värden.

Läs mer på Medtronics webbplats: Care-link - medtronic-diabetes.se 

Libre View 

Läs hur du gör på Libre Views webbplats 

När du registrerar dina blodsockervärden i Libre View behöver du ange vårt klinik-ID: 07038733

Bra att tänka på

Det är ofta bra om du kan skriva ner de frågor du har och ta med dem till besöket. Skulle nya frågor dyka upp efter besöket är du självklart alltid välkommen att kontakta oss.

Vi har ingen besöksparkering och tyvärr kan det ibland vara svårt att hitta parkeringsplats längs gatorna i området. Därför rekommenderar vi att du i första hand väljer att åka kollektivt till oss.

Många av våra patienter är överkänsliga mot starka dofter. Därför ber vi att du undviker parfymer och annat som doftar mycket när du ska till oss. 

Provtagning

Här hittar du aktuell information om var och hur du kan lämna prover.

Gäller ej prov för covid-19

Hitta till oss

Vi finns på Solnavägen 1 E i Stockholm, där vi delar lokaler med andra akademiska specialistcentrum.

Planera din resa hit

Ta hjälp av SL för att planera din resa till oss.