Skriv ut den här sidan

För dig som patient

Vi är en specialistmottagning för vuxna som har typ 1-diabetes eller svårbehandlad typ 2-diabetes. Till oss kommer du via remiss från din läkare.

Som patient hos oss får du som har typ 1-diabetes regelbunden specialistvård och kunskap om hur din diabetes påverkar dig.

Vi har utbildning/dagvård med behandlingsjustering för dig med typ 2-diabetes, där vi arbetar i team för att ge dig mer kunskap om diabetes.

Podiatrimottagning

Vi har en podiatrimottagning som är specialiserad på att behandla fotsår och andra komplikationer på fötterna i samband med diabetes. Hit kommer du via remiss från din läkare.

Vill du vara med?

Du kan vara med och ta fram ny kunskap om diabetes. Fråga oss om våra forskningsprojekt om du vill vara med och utveckla vården tillsammans med oss. Du som redan är med i en forskningsstudie kan ofta fortsätta med det om du remitteras till oss.

Vi samarbetar med flera patientföreningar för att sprida kunskap om diabetes.

Du kan göra din ögonbottenfotografering hos oss

I samarbete med Sankt Eriks ögonsjukhus erbjuder vi dig att göra din ögonbottenfotografering hos oss på Centrum för diabetes. 

Du kan boka tid direkt via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Eller ring oss på telefon 08-123 671 50.

För information om undersökningen, se sankterik.se

Studie om kost vid typ 1-diabetes

Vi har startat en forskningsstudie med syfte att ta reda på hur mängden kolhydrater i maten påverkar dig som lever med typ 1-diabetes. Studien heter Diabetes ANd CarbohydratEs (DANCE) och du som är patient hos oss är välkommen att delta.