För dig som patient

Vi är en specialistmottagning för vuxna som har typ 1-diabetes eller svårbehandlad typ 2-diabetes. Till oss kommer du via remiss från din läkare.

Fyra personer med munskydd

Munskydd vid besök

Vård och omsorg påverkas inte av de ändrade restriktionerna kring covid-19 som gäller från 29 september 2021. Alla patienter och medföljande ska fortfarande bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. Barn under 16 år undantas.

Endast patienter - inga andra besökare

Folkhälsomyndigheten har angett att det fortfarande finns risk för spridning av det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Därför får bara du som har en tid bokad för vård och behandling komma till oss just nu. Endast om vården inte kan klaras mellan patient och vårdpersonal får en närstående vara med. 

Tack för din förståelse. 

Som patient hos oss får du som har typ 1-diabetes regelbunden specialistvård och kunskap om hur din diabetes påverkar dig.

Vi har utbildning/dagvård med behandlingsjustering för dig med typ 2-diabetes, där vi arbetar i team för att ge dig mer kunskap om diabetes.

Podiatrimottagning

Vi har en podiatrimottagning som är specialiserad på att behandla fotsår och andra komplikationer på fötterna i samband med diabetes. Hit kommer du via remiss från din läkare.

Vill du vara med i en forskningsstudie?

Du kan vara med och ta fram ny kunskap om diabetes. Fråga oss om våra forskningsprojekt om du vill vara med och utveckla vården tillsammans med oss. Du som redan är med i en forskningsstudie kan ofta fortsätta med det om du remitteras till oss.

Vi samarbetar med flera patientföreningar för att sprida kunskap om diabetes.

Blodtrycksmottagning

Du som är patient hos oss är välkommen till vår blodtrycksmottagning. Boka tid via e-tjänsterna på 1177.se eller på telefon 08-123 671 50.

Diabetesskola

Nu finns programmet för höstens diabetesskola. Den är till för dig som har typ 2-diabetes och som behöver fördjupa dina kunskaper om diabetes.

Ögonbottenfotografering

I samarbete med Sankt Eriks ögonsjukhus erbjuder vi dig att göra din ögonbottenfotografering hos oss på Centrum för diabetes. 

Du som behöver ögonbottenfotografering med synundersökning till körkortsintyg, eller som vet att det varit svårt att fotografera dina ögon, behöver remiss till Sankt Eriks ögonsjukhus. 

Du kan boka tid direkt via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Eller ring oss på telefon 08-123 671 50.

E-tjänster

Vi erbjuder flera elektroniska tjänster för dig som är patient hos oss. Till exempel kan du boka eller avboka besök, förnya recept eller be oss kontakta dig. Fördelen med e-tjänster är att du kan använda dem när du själv har tid. 

Du kan också träffa oss i videomöte, som alternativ till ett fysiskt besök. 

Vill du vara med?

Du kan vara med och ta fram ny kunskap om diabetes. Fråga oss om våra forskningsprojekt om du vill vara med och utveckla vården tillsammans med oss.

Du som redan är med i en forskningsstudie kan ofta fortsätta med det om du remitteras till oss.